Kutyaőrültek oldala!

Kutyafajták

 

Óra

 

Egyéb oldalak

 

Szállásajánló

Ha Zalakaroson szeretnél pihenni katt ide.

További képek a szállásról.

 

Linkek

 

Áttűnési effekt

Webstyle produced NavBar hitetlenhomepage
 
Uszkár

Uszkár

 

 

 

Nem éppen szerencsés körülmény, hogy a kutyakiállításokon általában tökéletesen feltupírozott tulajdonképpen kutyához nem nagyon hasonlító állatokkal találkozhatunk. Ez a tény könnyen előítéletekkel gazdagítja a szemlélőt elfeledkezvén arról, hogy voltaképpen a világ egyik legokosabb kutyafajtájáról van szó.

 

 

 

A fajta története, kialakulása

Az uszkár származását illetően számos teória látott napvilágot. Valódi eredetét azonban mind a mai napig homály fedi. Az ezerötszázas évektől találkozhatunk a fajtával Angliában, Oroszországban, Németországban és Franciaországban is de hasonlóan nyírt kutyákkal már találkozhatunk az ókori egyiptomi és görög ábrázolásokon is. Az uszkár szó speciálisan magyar, a 30-as évek nyelvújítása alatt jött létre valószínűleg az "úszkál" szóból. Az angol és német nevének (poodle, pudle) jelentését visszavezetve szintén a vízhez való kapcsolathoz jutunk. Így talán feleletet kaphatunk a mai különleges nyírási módok valódi okaira. Feltételezések szerint a vízi vadászatoknál használt kutyák lábát és hátsó részét azért nyírták rövidre, hogy megkönnyítsék számukra az úszást, az ízületeknél viszont a gyulladásokat elkerülendő hagytak szőrpamacsokat. A fejen pedig azért kötötték copfba az uszkár szőrét, hogy a vizes tincsek ne lógjanak a kutya szemébe. Más feltevés szerint azonban e nyírás oka sokkal prózaibb, a gyakran cirkuszban fellépő kutyáknak feltűnést kellett kelteni, amit az oroszlános külsővel értek el.

 

 

Viselkedés és jellem

Rendkívül intelligens, gyors felfogóképességű, könnyen képezhető kutya. Fáradhatatlanul játékos, temperamentumos. Gazdájához odaadóan ragaszkodik. Különleges alkalmazkodó készsége egyedülálló emberek ideális társává teszi, de családtagnak is nagyszerű, hiszen türelmes, hűséges, gyerekszerető. Bármilyen lakásban jól érzi magát, csak megfelelő mennyiségű sétában és foglakoztatásban legyen része.

 

 

Általános leírása:
Színe fehér, fekete, ezüst, sárgásbarna, barna. A lényeg, hogy a szín egyöntetű legyen. Napjainkban több elismert és hobby nyírásmód is létezik. A leggyakoribb a Holland fazon, a Bárányfazon, a Kölyökkutya fazon és az Oroszlánfazon.
Marmagasság: megkülönböztetünk törpeuszkárt: 28 cm alatt, középuszkárt: 35-45 cm és óriásuszkárt: 45-60 cm (de napjainkban leginkább 52-62 cm).

 

 


 

 

Menü

 

Csere igénylés

 

Hónap képe

 

Kutyás hírek

 

Kutyás infók

 

Kutya bajok

 

Kutya ápolás

 

Genetika

 

S.O.S

 

Chat

Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Ha tetszik az oldal:

Legyen ez a kezdõlapod
 

Számláló

Indulás: 2004-05-11
 

Hírek,információk,érdekességek a Super Mario világából.Ismertetõk,leírások,játéktesztek. Folyamatosan megújuló tartalom.    *****    STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto